open-navfaktor-logo
search
U pratnji supruge
Čović glasao u Mostaru: HDZ će omogućiti svakom Hrvatu da dođe na biralište
Na upit da li je HDZ BiH organizirao autobuse kako bi birači mogli doći na biračka mjesta, rekao je da će HDZ BIH, kao vrlo organizirana politička stranka, organizovati sve što treba da svaki Hrvat koji želi glasati može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo
05.01.2020. u 09:58
get url
text

Birališta u Mostaru u drugom krugu izbora za predsjednika Republike Hrvatske otvorena su jutros od sedam sati, a svoj glas u Osnovnoj školi Petra Bakule dao je i predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović, koji je na glasačko mjesto došao u pratnji supruge.

- Mislim da će biti veća izlaznost u BiH sada u drugom krugu, a nadam se da će tako biti i u Republici Hrvatskoj. Priželjkujem kontinuitet jednog razmišljanja predsjednice RH kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno hrvatski narod u BiH - kazao je Čović obrativši se novinarima.

FOTO: A. BEČIĆ ŠUTA

Na upit da li je HDZ BiH organizirao autobuse kako bi birači mogli doći na biračka mjesta, rekao je da će HDZ BIH, kao "vrlo organizirana politička stranka, uraditi sve što treba da svaki Hrvat koji želi glasati može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banja Luku, Sarajevo da obavi svoju građansku dužnost".

- Vrlo je malo glasačkih mjesta, malo sredina ima konzularna predstavništva gdje se može glasati, šta god treba, to ćemo organizovati - poručio je Čović.

Po pitanju buduće saradnje Čović je istaknuo kako je siguran da će se nastaviti kontinuitet politike predsjednice Hrvatske, a za Zorana Milanovića je rekao da je kao predsjednik hrvatske Vlade  "dao poseban obol" te kako "HDZ BiH cijeni što je došao u Mostar za vrijeme nereda".

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Podsjetimo, u drugi krug predsjedničkih izbora za predsjednika Hrvatske prošli su Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, koji se bore za fotelju na Pantovčaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.