open-navfaktor-logo
search
Ilidža i Trnovo
Detalji akcije MUP-a KS: Uhapšeni otac i sin, našli im spid i oduzeli vozila
MUP Kantona Sarajevo oglasio se o današnjoj akciji koju su po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine proveli u Sarajevu i okolini, a zbog neovlaštenog prometa opojnih droga.
14.04.2022. u 15:24
get url
text

Kako je saopćeno iz Uprave policije MUP-a KS, provodeći planske mjere i radnje s ciljem otkrivanja i dokumentovanja krivičnih djela počinjenih od osoba koje se bave neovlaštenim prometom opojnih droga na području Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a na osnovu naredbe Suda Bosne i Hercegovine, u jutarnjim satima izvršili su pretrese na više lokacija na području općine Trnovo i Ilidža.

- Tom prilikom pronađeno je i privremeno oduzeto oko dva kilograma bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "amfetamin sulfat speed", vakumska mašina za pakovanje, digitalna vaga za precizno mjerenje, sredstva i materijal za proizvodnju navedene vrste droge, tri mobitela, dvije bankovne kartice,izvodi i transakcijske uplate različitih banaka, više USB stikova i ultra paketa mobilnih operatera sa SIM karticama, kao i drugi predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela - naveli su iz MUP-a KS.

VEZANI TEKST - Policija u Sarajevu hapsi osumnjičene za međunarodni šverc spida i marihuane

Pored toga, oduzeta su i dva vozila veće materijalne vrijednosti za koja se sumnja da su imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnih djela.

- Slobode su lišeni F. E. rođen 1971. godine i H. E. rođen 1997. godine, nastanjeni u Sarajevu.

Faktor nezvanično saznaje da se radi o ocu i sinu, Faruku i Harisu E.

Faruk je i ranije hapšen i osuđivan zbog međunarodnog šverca opojnim drogama.

- Nad licima lišenim slobode provodi se kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama - naveli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.