open-navfaktor-logo
search
Ukidanje baze
Direktor aerodroma u Tuzli: Pregovaramo sa aviokompanijama da vratimo izgubljene destinacije
Wizz Air od septembra ukida svoju bazu na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) kao i veći broj aviolinija. Ova odluka iznenađenje je za upravu MAT-a, ali prema riječima direktora Dževada Halilčevića, već se radi na prevazilaženju problema.
21.07.2023. u 21:00
get url
text

VEZANI TEKST - Wizz Air ukida bazu u Tuzli i obustavlja letove na nekoliko destinacija

- Tražimo način da vratimo destinacije koje smo izgubili odlukom Wizz Aira. Intenzivno radimo da prevaziđemo ovu situaciju, tražimo nove zainteresirane kompanije, s obzirom na to da imamo potencijal. Naravno, moramo voditi računa da to budu niskobudžetne kompanije - kaže Halilčević.

Wizz Air će iz Tuzle nastaviti sa letovima do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena.

- Svi podaci za ovu godinu su rekordni, broj operacija, popunjenost aviona i ukupan broj putnika. U analizama Wizz Aira, po statistikama koje oni rade, mi smo uvijek u top tri po brzini usluge i popunjenosti. Rečeno nam je da naš aerodrom, a ni bilo ko u Bosni i Hercegovini nije mogao ništa učiniti da spriječi ovu odluku - kaže Halilčević za Faktor.

O dobrim rezultatima rada MAT-a u ovoj godini dovoljno govori podatak da je za nepunih sedam mjeseci ove godine prevezeno više od 400 hiljada putnika, a godišnji plan je iznosio 600 hiljada.

- Svaki mjesec ove godine bio je rekordan kada pričamo o broju putnika - zaključio je Halilčević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.