open-navfaktor-logo
search
Ležao zbog ubistva
Direktor KPZ-a Foča potvrdio samoubistvo Vidovića: Kako se ubio najčuvaniji zatvorenik u najstrožijem zatvoru?
Direktor Kazneno-popravnog zavoda Foča Siniša Golijanin potvrdio je danas da se zatvorenik Saša Vidović (37) objesio jučer u ovom zatvoru, te istaknuo da je danas porodica preuzela njegovo tijelo, dva oproštajna pisma koja je ostavio i lične stvari.
13.10.2020. u 15:01
get url
text

- On je do sada pet puta izdržavao kaznu u KPZ Foča i nikada nije pokušao samoubistvo - rekao je Golijanin.

VEZANI TEKST - Ubica Miroslava Lazarevića objesio se u KPZ Foča

Kako nezvanično saznaje Faktor, Vidović se objesio tregerom od torbe o kvaku vrata u svojoj ćeliji i to na dan kada je njegova porodica obilježavala krsnu slavu Miholjdan.

Iz sigurnosnih razloga, bio je jedan od najčuvanijih zatvorenika u najstrožije čuvanom zatvorskom odjeljenju - "C odjeljenju" KPZ-a Foča, koji je zbog rigoroznih uvjeta nazvan "bosanskim Alkatrazom".

Kao što smo ranije objavili, Vrhovni sud RS-a je u junu potvrdio presudu Saši Vidoviću (37) iz Bijeljine na 19 godina zatvora i Aleksandru Bulatoviću (33) iz Banje Luke na 16 godina, zbog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu u oktobru 2016. godine.

Nakon pravosnažnosti presude, Vidović je ostao da izdržava dugotrajnu kaznu zatvora u "C odjeljenju" u Foči, gdje se smještaju visokorizični zatvorenici. Boravak na ovom mjestu podrazumijeva da zatvorenici borave sami, da sami idu u šetnju i da su pod stalnim nadzorom.

Vidovićev advokat Rusmir Karkin potvrdio je za Faktor da je obaviješten da je njegov dojučerašnji branjenik počinio samoubistvo vješanjem u u jednoćelijskoj sobi.

- Zvanično sam obaviješten da je počinio samoubistvo u toku jučerašnjeg dana u ćeliji. Bio je u "C odjeljenju" za posebnu sigurnost, gdje su ograničena kretanja i ograničeni kontakti - kratko je istaknuo Karkin.

Iz KPZ-a Foča su potvrdili da je o ovom slučaju obaviještena policija i nadležni tužilac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.