open-navfaktor-logo
search
Užas u Italiji
Djevojčicu grupno silovali, uhapšeno sedam osoba
Trinaestogodišnja djevojčica silovana je u Kataniji, sicilijanskom gradu, zbog čega je sedam osoba uhapšeno.
03.02.2024. u 17:25
get url
text
Karabinjeri
Karabinjeri

Okružno tužilaštvo i tužilaštvo za maloljetnike već su naredili i naložili karabinjerima da uhapse sedam osumnjičenih: i to prvo šest, jer se sedmom nije bilo ušlo u trag. Svi bi Egipćani, a trojica od njih su maloljetnici.

Sedmi uhapšeni jedan je od trojice maloljetnika koji su pod istragom, pronađen je dok je uzimao neke lične stvari, javlja italijanska agencija Ansa.

Prema istražiteljima, on se spremao da pobjegne u pokušaju da prikrije tragove.

Karabinjeri su tri odrasle osobe odveli u zatvor i jednu u kućni pritvor, a troje maloljetnika u prvi prihvatni centar iz predostrožnosti.

Silovanje se desilo 30. januara u urbanom parku u Kataniji, Villa Bellini. Saopćeno je da su karabinjeri za manje od 48 sati uspjeli zatvoriti krug oko odgovornih.

Dvojica osumnjičenih su navodno silovala djevojčicu u javnim toaletima dok je ostalih pet gledalo. Ona je bila sa svojim 17-godišnjim momkom kojem su prijetili, blokirali ga i držali podalje.

Naložene su istrage mobitela koji su oduzeti od osumnjičenih. Kontakti i svi video snimci se pretražuju na njihovim pametnim telefonima kako bi se utvrdilo na koji su 'mobilni telefon' bili povezani kada se napad dogodio. Slike koje su snimili nadzorni sistemi, uključujući i slike privatnih lica, također će biti uključene u dokumente istrage. Prikupljeni su različiti biološki tragovi.

Djevojčici su nakon silovanja u pomoć pritekli prolaznici. Bila je na zemlji od bolova i šoka, a pored nje i njen momak, također u suzama. Oni koji su ih primijetili i pružili prvu pomoć bili su prolaznici prometnom ulicom Via Etnea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.