open-navfaktor-logo
search
GV Sarajevo
Dragan Stevanović podnio ostavku i poslao poruku Jasminu Ademoviću
Dragan Stevanović (SDPBiH) podnio je danas pismenu ostavku na dužnost dopredsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva, napisao je večeras na Facebooku, a šta je danas i najavio u izjavi za Faktor. 
09.08.2023. u 22:21
get url
text

VEZANI TEKST - Stevanović podnosi ostavku: Nemam povjerenja u saradnike iz "Trojke", djeca su se otela kontroli

Kako je napisao, ostaje vijećnik u Gradskom vijeću, djelovat će u klubu SDP-a na osnovu ličnih procjena i programa SDP.

- Nikakvi koalicioni sporazumi me više ne obavezuju pri nastupu u Općinskom vijeću Centar i Gradskom vijeću Sarajevo koje smo do sada i ja i klub SDP-a u potpunosti poštovali i svaki i najmanji nesporazum rješavali sa koalicionim partnerima, a ne iza njihovih leđa.

Jasminu Ademoviću i pratiocima, znate da niti jedan potez SDP-a nije rađen iza vaših leđa, znate da smo svaki nesporazum riješavali licem u lice, znate da ste imali punu podršku, znate da je SDP u više navrata posredovao u vašim sukobima sa NS, znate da SDP nikad nije u Centru i GV imao bilo kakav dogovor iza vaših leđa. E to je koalicioni partner.

A Vi se zapitajte da li ste taj odnos imali prema SDP - napisao je Stevanović.

Podsjetimo, Stevanoviće je danas u izjavi za Faktor najavio ostavku. Poručio je, između ostalog, da više ne vjeruje ljudima koji predstavljaju "Trojku" u općinama, u gradu Sarajevu, pa s njima ne može sarađivati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.