open-navfaktor-logo
search
Tvrdnje tužioca
Epstein zlostavljao djevojčice na privatnom imanju na Djevičanskim ostrvima
Tužba je podnesena s ciljem da se zaplijeni dio bogatstva od 577 miliona dolara i njegova dva privatna ostrva
16.01.2020. u 10:35
get url
text

Finansijer Jeffrey Epstein seksualno je zlostavljao djevojčice do 12 godina na svojim privatnim otocima, tvrdi američki tužilac. Epstein, koji je u zatvoru umro u augustu 2019. godine dok je čekao suđenje zbog zlostavljanja od 2005. godine, navodno je prodavao djevojke čak do 2018. godine.

Navodi se da su djevojke "namamljene i regrutovane" u njegov karipski dom i primorane na seksualni odnos, prenosi BBC. Ovo je prva tužba podnesena protiv Epsteina na američkim Djevičanskim ostrvima.

Tužba je podnesena s ciljem da se zaplijeni dio bogatstva od 577 miliona dolara i njegova dva privatna ostrva, Mali Saint Jamesa i Veliki Saint Jamesa. Procjenjuje se da ta dva ostrva vrijede 86 miliona dolara.

- Epstein je očigledno iskoristio Djevičanska ostrva i svoju rezidenciju na američkim Djevičanskim ostrvima u Malom Saint Jamesu kako bi sakrio i širio svoje aktivnosti - kazao je tužitelj sa američkih Djevičanskih ostrva Denise N. George u tužbi.

- Epstein i njegovi saradnici maltretirali su maloljetne djevojke na Djevičanskim ostrvima, držali su ih u zatočeništvu i seksualno zlostavljali, nanijevši im teške fizičke, mentalne i emocionalne povrede - kazao je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.