open-navfaktor-logo
search
Nevažeće rezervacije
Evropski avioprijevoznik obustavlja letove iz Tuzle
Od 1. juna niskotarifni prijevoznik Ryanair planira ukinuti letove za Tuzlu. Ryanair započeo je letove prema Tuzli u novembru 2022. godine s uslugama iz Beča, Memmingena i štockholmskog aerodroma Arlanda. 
31.03.2023. u 11:59
get url
text

Sve tri rute također opslužuje Wizz Air, koji se može pohvaliti bazom u Tuzli, iako prijevoznik održava usluge do aerodroma Skavsta u Stockholmu. U izjavi za EX-YU Aviation News, avioprijevoznik je potvrdio da se rute ukidaju.

Ryanair trenutno održava dva sedmična leta iz Tuzle za Memmingen, koji završavaju 30. maja, tri rotacije za Beč, koja će također biti ukinuta 30. maja, kao i dvije sedmice za Stockholm, koji završavaju 31. maja. Putnici koji su imali karte rezervisane nakon ovih datuma su počeli primati obavijesti o otkazivanju svojih letova. 

Ryanair je ušao na tržište Bosne i Hercegovine 2018. godine s uslugama za Banju Luku. Direktor razvoja ruta ove aviokompanije, Ray Kelliher, rekao je prošle godine:

- Radujemo se rastu u Bosni i Hercegovini u nadolazećim godinama i mogućnosti da najavimo više novih i uzbudljivih ruta za sljedeće ljeto. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.