open-navfaktor-logo
search
Završio u bolnici
FUP uhapsio pet osoba iz Bihaća zbog otmice Pakistanca, za njegovo puštanje na slobodu tražili 15.000 eura
Federalna uprava policije (FUP) jučer je uhapsila pet osoba iz Bihaća osumnjičenih za otmicu državljanina Pakistana.
12.10.2023. u 10:25
get url
text

Kako je saopćio FUP, jučer su njihovi policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kanotna, na području USK provodili istražne radnje s ciljem rasvijetljavanja i dokumentovanja krivičnog dijela otmica.

- Državljanin Pakistana A.S. otet je 9. oktobra od više osoba iz Bihaća, nakon čega su otmičari od tog dana do 11. oktobra A. S. držali protivpravno zatvorenog, ograničivši mu kretanje, te ga prisilili da putem telefona pozove svoje prijatelje, državljane Pakistana koji se nalaze u prihvatnom centru Lipa u Bihaću i druge prijatelje koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, te da uplate 15.000 eura u zamjenu za njegovo puštanje na slobodu - saopćio je FUP.

Dodaju da su policijski službenici FUP-a u saradnji sa Obavještajn-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona locirali otmičare, kojom prilikom je pronađen oteti državljanin Pakistana sa vidnim povredama u predjelu glave i tijela nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću gdje je izvršen ljekarski pregled, prilikom kojeg su kod njega konstatovane tjelesne povrede.

- Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo otmica uhapšeno je pet osoba iz Bihaća, svi državljani Bosne i Hercegovine. Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene, ispitani su u svojstvu osumnjičenih, oduzeti su im mobilni telefoni i kartice, izvršeni su pretresi prostorija u kojim su nastanjeni i koje koriste. Osumnjičene osobe će biti predate na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - saopćio je FUP.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.