open-navfaktor-logo
search
Pretresi u Hercegovini
FUP uhapsio šest osoba u Mostaru i Čapljini, nađen eksploziv, oružje, alat za krađu vozila...
Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona proveli dvije operativne akcije na području Mostara i Čapljine, a u vezi s dokumentovanjem izvršilaca krivičnih djela razbojništvo i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
10.02.2022. u 14:52
get url
text

U sklopu realizacije prve operativne akcije kodnog naziva "Gun" policijski službenici FUP-a su postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Mostaru do sada izvršili pretrese na četri lokacije na području grada Mostara, te su uhapsili tri osobe inicijala M. B. (1990), N. P. (1988) i M. M. (1996.) koje se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Prilikom pretresa do sada je pronađen eksploziv, određena količina oružja i municije, aparaturu za krađu vozila, te drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

VEZANI TEKST - U policijskoj akciji na području Mostara i Čapljine privedeno više osoba

U drugoj operativnoj akciji kodnog naziva "Trebižat" policijski službenici FUP-a su također pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona poduzimali aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Čapljine, u cilju dokumentaovanja izvršilaca krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, saopćio je FUP.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, izvršeni su pretresi pokretne i nepokretne imovine koju koriste osobe inicijala S. K. (1982), J. B. (1992) i A. G. (1986) koje su uhapšene u sklopu ovih aktivnosti zbog sumnje na izvršenje spomenutog krivičnog djela.

Prilikom pretresa na području Čapljine pronađene su potkape, panciri, rukavice, vojno oružje, prigušivače, optički nišani, te određena količina oružja i municije, određena količina Canabis Sativa L, kao i drugi predmeti koji bi se mogli dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Svi uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru biti predati u zakonskom roku u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.