open-navfaktor-logo
search
Učestvovao 21 spasilac
Gorska služba spašavanja spasila ruskog državljanina s Kamešnice
Operativno komunikacijski centar MUP-a Livanjskog kantona rano jutros obavijestio je stanicu Gorske službu spašavanja Livanjskog kantona da se na planini Kamešnici pri padu povrijedio ruski državljanin, 26-godišnji V. K.
13.07.2021. u 21:38
get url
text

Odmah po dojavi pokrenuta je akcija spašavanja. Pripadnici GSS-a iz Livanjskog kantona krenuli su ka povrijeđenoj osobi, a ostale stanice gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini stavljene u pripravnost.

Po dolasku na mjesto nesreće, povrijeđena je osoba medicinski pregledana i zbrinuta, te je pozvan helikopter Oružanih snaga BiH kako bi pomogao pri transportu unesrećenog do medicinske ustanove.

S obzirom na jak vjetar i konfiguraciju terena evakuaciju helikopterom nije bila moguća pa su gorski spasioci organizirali dugotrajan transport do najbliže ceste u selu Podgradina pored Livna.

U akciji je učestvovao 21 gorski spasilac iz GSS-a LK, GSS-a Grude i GSS-a Žepče, te je akcija završena u 16 sati predajom unesrećenog ekipi livanjske hitne medicinske pomoći, izvijestili su iz GSS-a Livanjskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.