open-navfaktor-logo
search
Akcija "Lula"
Granični policajci u Bosanskoj Krupi zaplijenili 400 kila duhana i cigarete, uhapsili vozača "audija"
Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine zaplijenili su danas oko 400 kilograma rezanog duhana i cigarete bez akciznih markica, nakon što su kontrolisali jedno vozilo na području Bosanske Krupe.
16.12.2021. u 13:26
get url
text
Zaplijenjen duhan
Zaplijenjen duhan

- U okviru operativne akcije kodnog naziva Lula pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin, 16. decembra 2021. godine, zaplijenili su oko 400 kilograma rezanog duhana i određenu količinu cigareta bez akciznih markica. Nezakonit promet spriječen je u mjestu Otočka polja na području općine Bosanska Krupa kada su pripadnici ove jedinice kontrolirali "audi" bh. nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao M. B. (2001. godište), državljanin Bosne i Hercegovine - saopćili su iz Granične policije BiH.

Dodaju da su o svemu obaviješteni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine i sudija za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine, prema čijim je naredbama osumnjičeni uhapšen, a ovo vozilo pretreseno. 

- Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda", protiv M .B. bit će dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH - navedeno je u saopćenju.

Vrijednost oduzetog duhana i cigareta procijenjena je na skoro 50.000 KM. Roba je privremeno oduzeta kao i drugi dokazni materijali.

Zaplijenjeni duhan

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.