open-navfaktor-logo
search
Vjetar i kiša
Haos u Velikoj Britaniji: Oluja Ciara nosi i avion
Jutros je na snazi ​​upozorenje zbog jačine vjetra u cijeloj Velikoj Britaniji dok oluja Ciara prijeti da će uništiti sve pred sobom.
09.02.2020. u 12:57
get url
text

Stotine letova sa evropskih aerodroma je otkazano zbog oluje u Škotskoj. Veliki broj putnika ostao je na aerodromima u nadi da će se situacija smiriti i da će stići na neki od narednih najranijih letova.

Aerodrom Heathow otkazao je 37 letova, a 50 letova kasni. Letovi su obustavljeni i u Glasgowu, Manchesteru i Liverpoolu.

Na ulicama su službe spašavanja imale posla jer su spašavali vozače koji su ostali zarobljeni u svojim automobilima zbog poplava, a brojna su i porušena stabla usljed jakog vjetra.

Ni vozovi neće ići po ustaljenom rasporedu zbog olujnog vjetra, a otkazane su i trajektne linije zbog najava da bi vjetar mogao dosezati brzinu i 75 kilometara na sat, piše Daily Mail

Službe su upozorile i da se smanji kretanje ulicama jer bi vjetar mogao donijeti komadiće stakla, metala koji bi mogli povrijediti pješake, a i zbog mogućnosti da sa zgrada spadne komad fasade ili da padnu žice od električne energije.

Nadležni su preporučili i da svih osam londonskih kraljevskih parkova, uključujući Richmond i Hyde Park, bude zatvoreno do ponedjeljka.

Građani su upozoreni da ne izlaze iz svojih domova osim u slučaju velike potrebe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.