open-navfaktor-logo
search
Sky predmet Spartacus
Hapšenja i pretresi na više lokacija u Banjoj Luci, Zvorniku i Istočnom Sarajevu
Postupajući u predmetu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici MUP-a RS-a, pod nadzorom postupajućeg tužioca, realiziraju aktivnosti pretresa objekata i vozila i privođenja osumnjičenih osoba, na više lokacija u Banjoj Luci, Zvorniku i Istočnom Sarajevu, u okviru Sky predmeta kodnog naziva "Spartacus".
05.02.2024. u 13:45
get url
text

Aktivnosti se realiziraju u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a odnose se na osobe osumnjičene za organizirani prekogranični kriminal, povezan sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga.

S obzirom na to da je predmet u fazi istrage, Tužilaštvo nije u mogućnosti dati javnosti više detalja i informacija. Kada se aktivnosti okončaju, postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Iz MUP-a RS-a su naknadno saopćili da su u okviru ove akcije uhapsili više osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti organizovanog kriminaliteta.

- Navedene aktivnosti se realizuju na području Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Zvornika, radi pronalaska predmeta i tragova koji se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je duži vremenski period na područu više gradova u Bosni i Hercegovini izvršila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnih droga, pranje novca, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i falsifikovanje isprave. U predmetu se koriste i dokazi i saznanja pribavljena iz aplikacija Sky i Anom - saopćio je MUP RS-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.