open-navfaktor-logo
search
OJT Banja Luka
Iz lovačke puške pokušao ubiti suprugu: Osumnjičenom iz Laktaša predložen pritvor
Okružno javno tužilaštvo (OJT) u Banjoj Luci predložilo je određivanje pritvora Zdravku Milanoviću (67) zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
18.03.2021. u 09:53
get url
text

On je osumnjičen da je 15. marta oko 23 sata, u mjestu Čardačani, općina Laktaši, iz lovačke puške pucao u svoju suprugu oštećenu Nevenku Milanović. Ona je tom prilikom zadobila tjelesne povrede, pružena joj je ljekarska pomoć, te je smještena u Univerzitetski klinički centar RS-a u Banjoj Luci.

Tužilac je pritvor predložio zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenjem javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.