open-navfaktor-logo
search
Nakon napada
Jemen obećava da će odgovoriti SAD-u i Britaniji: Neće nas odvratiti od podrške palestinskom narodu
Glasnogovornik jemenskih oružanih snaga Yahya Saree' kaže da nedavni napadi Britanije i SAD-a na arapsku zemlju neće ostati bez odgovora.
04.02.2024. u 08:49
get url
text

Elaborirajući napade pokrenute protiv Jemena rano u nedjelju, Saree je rekao da su američki i britanski agresori izveli ukupno 48 napada na područja u provincijama Sana'a, uključujući glavni grad Sanu, kao i područja u Al -Pokrajine Hudaydah, Sa'dah, Al Bayda, Taizz i Lahij, prenijela je Aljazeera.

On je rekao da takvi napadi neće odvratiti jemenske snage i naciju da nastave da podržavaju palestinsku borbu protiv okupacije i zločina cionističkog režima Izraela.

SAD i Britanija su u zajedničkoj izjavi rano u nedjelju navele da su njihove snage napale 36 položaja pod kontrolom jemenskog pokreta Huti Ansarullah na 13 lokacija širom Jemena.

Jemenski zvaničnici su već upozorili SAD i Veliku Britaniju da će se suočiti s posljedicama njihove agresije na jemensku naciju za koju kažu da je namijenjena podršci cionističkom režimu.

Jemenska vojska kaže da će nastaviti gađati brodove povezane s Izraelom sve dok izraelski režim ne zaustavi napade na Gazu. Također je obećao da će napasti američka i britanska plovila u znak odmazde za njihovu agresiju na zemlju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.