open-navfaktor-logo
search
Zamjena staro za novo
Kada će se izraditi nova aplikacija koja pokazuje cijene goriva u Federaciji BiH
Web aplikacija Federalnog ministarstva trgovine na kojoj su bile prikazane cijene goriva na pumpama u Federacije Bosne i Hercegovine trenutno nije u funkciji zbog tehničkih poteškoća.
16.01.2024. u 11:31
get url
text
Aplikacija - cijene goriva
Aplikacija - cijene goriva

Pomoćnica ministra trgovine Vlade FBiH Merima Maslo izjavila je za Faktor da će aplikacija www.eopc.fmt.gov.ba ponovo proraditi za sedam do deset dana.

- Zbog tehničkih poteškoća web aplikacija Federalnog ministarstva trgovine trenutno nije dostupna za upotrebu.
Kako se radi o zastarjelom sistemu, Federalno ministarstvo trgovine odlučilo se za nabavku novog softvera i izradu nove aplikacije kako se ne bi ubuduće dešavalo da korisnici zbog tehničkih problema budu uskraćeni za uslugu - pojasnila je Maslo.

Prateći korake u digitalizaciji kao i nove standarde u poslovanju, u fazi smo implementacije novih funkcionalnosti, prebacivanje na nove i brže servere kako bi korisnicima olakšali i omogućili bolje uvid u kretanje cijena naftnih derivata.

Iz Ministarstva trgovine poručuju privrednim subjektima koji radi evidentiranja dostavljaju Federalnom ministarstvu trgovine obavijesti o promjeni cijena i marži (OPC i OPM obrasci) da postupe u skladu sa tačkom 5. Uputstva o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavještenja o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga i Ministarstvu dostave obrasce OPC i OPM putem faksa do 13 sati radnog dana koji prethodi početku primjene novih maloprodajnih cijena, odnosno marži, odnosno na OPC i OPM obrascu koji je sastavni dio navedenog Uputstva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.