open-navfaktor-logo
search
Agresija na Ukrajinu
Kijev na meti najsnažnijeg napada od proljeća
Kijev je u srijedu rano ujutro bio na meti "najsnažnijeg" baraža projektila i dronova od proljeća, saopćile su vlasti, a dvije osobe su poginule, dok je Rusija tvrdila da je uništila četiri ukrajinska čamca u Crnom moru u kojima je bilo do 50 vojnika.
30.08.2023. u 07:59
get url
text
Kijev
Kijev

Više od 20 projektila i dronova su "uništile snage protivzračne odbrane" tokom noći, napisala je vojna uprava grada Kijeva na Telegramu, opisujući zračni napad kao "najsnažniji" koji je pogodio grad od proljeća.

Novinar AFP-a čuo je najmanje tri snažne eksplozije u centru Kijeva oko 5 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Dvije osobe su poginule od posljedica pada ruševina, napisao je na Telegramu Sergej Popko, načelnik Vojne uprave grada Kijeva. Još jedna osoba je povrijeđena i ukazana joj je medicinska pomoć, naveo je on.

Ruske snage su lansirale grupe iranskih dronova Shahed na glavni grad iz različitih pravaca i lansirale rakete iz aviona, saopćila je vojna uprava grada Kijeva.

Ranije je moskovsko ministarstvo odbrane saopćilo da je ruski avion "uništio četiri brza vojna čamca" u Crnom moru oko ponoći po moskovskom vremenu.

Čamci su prevozili "desantne grupe ukrajinskih snaga za specijalne operacije sa ukupnim brojem do 50 ljudi", saopćilo je ministarstvo na Telegramu. Nije saopćeno gdje se tačno u Crnom moru incident dogodio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.