open-navfaktor-logo
search
Predstavio značajan cilj
Kim Jong-un posjetio ključne vojne fabrike, Sjeverna Koreja masovno proizvodi oružje
Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un posjetio je ključne vojne fabrike među kojima i fabriku za proizvodnju taktičkih projektila, javila je u ponedjeljak državna novinska agencija KCNA.
14.08.2023. u 08:23
get url
text

Kim je izrazio zadovoljstvo skorašnjim fokusom fabrike na proizvodnju taktičkih projektila i proširenjem proizvodnih kapaciteta, tokom svojih prošlosedmičnih posjeta, prenosi agencija.

On je predstavio značajan cilj poboljšanja proizvodnje projektila, pohvalio najnoviju operativnost granata, haubica i borbenih oklopnih vozila, prenosi KCNA.

To je posljednja u nizu posjeta Kim Jong Una vojnim objektima, tokom koje je naglasio masovnu proizvodnju oružja.

Sjedinjene Države optužile su Sjevernu Koreju da je Rusiji dala oružje za njen rat u Ukrajini. Zamjenik portparola State Departmenta Vedant Patel kazao je prošlog mjeseca da je SAD nevjerovatno zabrinut zbog njihovih veza. Sjeverna Koreja i Rusija negiraju da su obavljale bilo kakve transakcije oružja.

KCNA je posebno javila u ponedjeljak da je Kim posjetio područja pogođena tajfunom nakon što je tropska oluja Khanun prošle sedmice zahvatila Korejski poluotok, prenosi Reuters.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.