open-navfaktor-logo
search
I to se događa
Kinez kremiran i sahranjen, nakon dva mjeseca šokirao svoju porodicu
Kinez koji su medicinari proglasili mrtvim kremiran je i sahranjen šokirao je svoju porodicu kad se vratio kući živ nakon što su u bolnici zamijenili drugog pacijenta za njega.
06.07.2020. u 18:55
get url
text

Kineski muškarac 43-godišnjak, poznat po prezimenu Jiao, pojavio se dva mjeseca nakon što ga je njegova porodica preuzela iz bolnice, tijelo kremirala i obavila sahranu.

Uplašeni rođak rekao je lokalnim medijima da je cijela porodica bila toliko šokirana da su pomislili da se Jiao "vratio u život". U bolnici su tvrdili da su ljekari pogriješili drugog preminulog pacijenta zamjenili za Jiaoa jer su njih dvojica izgledali vrlo slično.

Porodica je stigla u bolnicu. Ljekari su im rekli da Jiao vjerojatno neće preživjeti od ozbiljnih zaraznih bolesti uzrokovanih tuberkulozom. Oni mu nisu ni vidjeli lice jer je bio pokriven maskom dok ga je podržavao aparat s kisikom. Ljekari su također spriječili porodicu da Jiaoa izbliza vidi zbog straha od zaraze koronavirusom, rekao je Liu lokalnim medijima.

Dok je porodica tugovala njegov rođak je od policije primio telefonski poziv i rekli su da su pronašli beskućnika za kojeg se tvrdi da je Jiao. Stanovnik Chongqinga uz pomoć policije vratio se kući siguran i zdrav. Zbog svog mentalnog stanja, Jiao nije bio u stanju objasniti kako je prošao gotovo 1.500 kilometara od Chongqinga do Shangraoa, javljaju kineski mediji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.