open-navfaktor-logo
search
Citirao slavnog repera
Kolumbijski predsjednik Petro pozvao Bidena da zaustavi genocid u Gazi
Kolumbijski predsjednik Gustavo Petro pozvao je američkog predsjednika Joea Bidena da što prije zaustavi genocid u Pojasu Gaze.
14.12.2023. u 18:43
get url
text

- Predsjednik Biden mora brzo djelovati kako bi zaustavio genocid u Gazi. Njegov pristup je ispravan: izraelski narod mora promijeniti svoju trenutnu Vladu i utrti put apsolutnom miru temeljenom na postojanju dviju suverenih država - poručio je Petro na društvenim mrežama.

Petro je također citirao riječi slavnog portorikanskog repera Renea Pereza Joglara, zvanog Residente, o Palestini, koje je podijelio na Instagramu, i podržao umjetnika.

- Rečeno mi je da sam na krivoj strani historije i na osovini zla jer sam se protivio genocidu nad palestinskim narodom. Što će se dogoditi sa srcima onih koji šute kada masakriraju 8.000 djece koju su rastrgale Herodove bombe (misleći na izraelskog premijera Benjamina Netanyahua) - poručio je Residente.

Portorikanski umjetnik izjavio je da se u Palestini događa užasan genocid te je objavio da je odlučio odgoditi izdavanje svog albuma čiji se izlazak očekivao ove godine.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.