open-navfaktor-logo
search
Tukao je i prijetio joj
Maloljetnu suprugu tjerao da prosi i prostituiše se
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Š. Š. iz tog grada zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorištavao maloljetnu suprugu.
18.02.2021. u 15:00
get url
text

On je optužen za trgovinu ljudima iskorištavanjem osobe koja nije navršila osamnaest godina života, pošto je efikasno sprovedena istraga tokom koje je odmah pritvoren, a žrtva izmještena u sigurnu kuću.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Š. Š. da je od kraja 2019. do sredine 2020. godine, u namjeri da iskorištavanjem maloljetne vanbračne supruge pribavi protivpravnu imovinsku korist, od nje svakodnevno zahtijevao da prosjači, te da mu predaje tako pribavljeni novac.

Uz to, sumnja se da je od oštećene zahtijevao i da osobama, koje pokažu interesovanje, ponudi pružanje seksualnih usluga za novčanu naknadu.

- On je prema oštećenoj kontinuirano primjenjivao fizičko nasilje i prijetnje, usljed čega je žrtva dovedena u stanje bespomoćnosti i pod potpunu kontrolu osumnjičenog - navedeno je u optužnici.

Postupajući u daljnjoj fazi postupka, Osnovni sud Distrikta u cijelosti je potvrdio optužnicu kojom se Š. Š. tereti za krivično djelo trgovine ljudima (iz člana 207a stav 2 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora od najmanje deset godina, saopćilo je Tužilaštvo Distrikta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.