open-navfaktor-logo
search
Poznati kriminalci
Miloš Obradov i Srđan Sokolović uhapšeni zbog paljevine "škode" političara sa Pala
Zbog paljevine "škode octavije" nekadašnjeg predsjednika Općnskog odbora SNSD-a na Palama i sadašnjeg zastupnika u parlamentu BiH Boška Tomića, uhapšeni su Miloš Obradov i Srđan Sokolović, poznati kriminalci iz Istočnog Sarajeva.
09.12.2021. u 15:58
get url
text

VEZANI TEKST - Policija nakon pet godina otkrila ko je zapalio "škodu" političara na Palama

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo jutros su, navodeći inicijale osumnjičenih, saopćili da su uhapšene dvije osobe sa Pala, a zbog sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Hapšenje je, kako su naveli iz policije, rezultat niza istražnih mjera i radnji poduzetih na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Tomićeva "škoda octavija" planula je 26. juna 2016. godina na parkingu u ulici Nikole Tesle na Palama.

Materijalna šteta koju su podmetanjem požara izazvala dvojica Paljana procijenjena je na oko 22.000 maraka.

- U toku je kriminalistička obrada lica, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv njih biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - naveli su iz policije.

VEZANI TEKST - Miloš Obradov pušten iz sarajevskog KPZ-a, odmah potom ponovo uhapšen

Miloš Obradov jedno vrijeme je proveo u pritvoru zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom dvojice sarajevskih policajaca. Također je hapšen i ispitivan tokom istrage ubistva ubistva Damira Ostojića, zvanog Šijan, a nedavno je također privođen u sklopu istrage koja se odnosi na djelovanje grupe Darka Eleza na području Istočnog Sarajeva.

Srđan Sokolović je također bio privođen tokom istrage ubistva sarajevskih policajaca.

Protiv njega je 2019. PU Istočno sarajevo podnijelo izvještaj zbog paljevine "mercedesa" Mire Jugovića, sina ubijenog Riste Jugovića.

Automobil je zapaljen ispred kuće u ulici Milana Simovića na Palama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.