open-navfaktor-logo
search
Francuska
Misterija koja traje godinu i po: Bogati bračni par pronađen mrtav u bazenu svoje vile, niko ne zna uzrok
Ni nakon opsežne istrage, ne zna se uzrok smrti bogatog bračnog para iz Berkshirea u Velikoj Britaniji čija su tijela pronađena u bazenu vile u Francuskoj.
07.02.2024. u 21:27
get url
text

David (82) i Diana Shamash (80), pronađeni su u bazenu svoje luksuzne vile u blizini Montpelliera u Francuskoj 2022. godine, piše Daily Mail.

Par su pronašli prijatelji koje su prije toga pozvali na večeru.

Slučaj ostaje otvoren 

Mrtvozornica Berkshirea Priya Malhotra u utorak je odlučila da će slučaj i dalje ostati otvoren, budući da uzrok smrti bogatih supružnika još nije utvrđen.

David i njegova supruga bili su na odmoru u svojoj vili kad se dogodila tragedija.

Shamash je bio direktor u 10 kompanija za nekretnine i imovinom većom od pet miliona funti, a bio je sekretar u još četiri uspješne kompanije.

Mrtvozornica je u utorak u Readingu rekla:

- David i Diana su bili na odmoru u svojoj kući u Francuskoj koju su redovno posjećivali. Njihovi dugogodišnji prijatelji otišli su tamo na večeru. Bili su zabrinuti što im se ne javljaju. Kad su oko 20 sati došli u vilu, otkrili su mrtav par u bazenu imanja. Provedeni su obdukcija i testovi na otrove i u Francuskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu koji nisu uspjeli utvrditi medicinski uzrok smrti. Francuske vlasti isključile su umiješanost trećih strana i bilo kakvu sumnju na kazneno djelo - kazala je Malhotra.

Porodica Thillaye du Boullay, koja je s bračnim parom Shamash biloa u prijateljskim odnosima 35 godina, pozvana je 30. jula 2022. godine na večeru u luksuznu vilu Shamashovih.

Međutim, bračni par Thillaye du Boullay pronašli su vrata zatvorena, ali otključana, a sto nepostavljen. Nakon toga su otkrili tijela Davida i Diane Shamash u bazenu.

Nema jasnog zaključka 

Istraga francuske policije na imanju u blizini tržnice Gignac kod Montpelliera otkrila je da nema znakova provale.

Mrtvozornica Malhotra rekla je da bazen nije bio dobro održavan, neke su se pločice odlijepile, a bio je pun lišća, puževa i kamenja.

Istražitelji su kazali i kako su ustanovili da je David Shamash imao moždani udar prije šest do osam godina. Također je imao glaukom na desnom oku, bio skoro posve slijep na lijevo i imao je visok krvni pritisak.

U krvotoku Shamasha pronađeni su "minimalni" tragovi alkohola, dok je kod njegove supruge pronađena veća količina alkohola. Međutim, gospođa Malhotra je dodala da je to možda rezultat procesa koji se odvijaju u tijelu nakon smrti.

Hitna služba također je pronašla električnog robota za bazen u vodi s njihovim tijelima. Međutim, nije jasno je li robot igrao ikakvu ulogu u njihovoj smrti.

- Željela bih dati objašnjenje kako su umrli, ali nema dokaza koji bi mogli dati jasan odgovor na to pitanje. O njihovoj smrti nema jasnog zaključka - rekla je Malhotra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.