open-navfaktor-logo
search
Nastavljena potraga
Misteriozni nestanak Almira Mehanije: Nakon što je u firmu odnio doznake za bolovanje, gubi mu se svaki trag
Gorska službe spašavanja Ilidža i danas je nastavila potragu za Almirom Mehanijom (1962), koji je nestao u petak popodne, na širem području Hrasnice.
04.01.2022. u 10:48
get url
text

Treći dan potrage na terenu su pripadnici GSS Ilidža, GSS Novi Grad, GSS Trebević, te GSS Hadžići. Danas je planirana pretraga korita rijeke Željeznice sa timovima za spašavanje na vodi, uz nadu kako će nestala osoba biti pronađena.

Kako su naglasili iz GSS-a, potragu otežava magla zbog slabe vidljivosti na terenu i opasnost od mina.

Jučer su na terenu bili pripadnici GSS-a iz više stanica, njih 56, kao i policija i građani.

Pretraženo je šire područje Hrasnice i rijeka Večerica nizvodno.

Prema raspoloživim informacijama, u trenutku posljednjeg viđenja, nestali je na sebi imao dugu maslinastu jaknu, sive pantalone i crne čizme.

Nestanak Almira Mehanije od petka je potpuna misterija.

On je toga dana otišao do firme u kojoj je zaposlen, a koja se nalazi u sarajevskom naselju Pofalići, gdje je odnio doznake za bolovanje. Nakon toga je, prema nezvaničnim informacijama, viđen u Hrasnici, kada je u lokalnoj prodavnici tražio da kupi cigarete. Ranije je porodica objavila da se radi o teškom srčanom bolesniku.

Prema također nezvaničnim informacijama, signal njegovog telefona posljednji je put "uhvaćen" u blizini rijeke Večerice zbog čega je jučer intenzivno pretraživan taj teren.

Na Facebook stranici "Hrasnica" upućen je apel svima koji na svojim objektima posjeduju nadzorne kamere, a koje pokrivaju i dijelove ulica da pomognu u potrazi.

- Potrebni su snimci od 31. decembra u periodu od 14 do 16 sati (prvenstveno glavna cesta i oko Večerice), ali svakako i bilo koja druga informacija za bilo koji period dana će pomoći. Almir je posljednji put viđen u dugoj maslinastoj jakni, sivim pantolama i crnim čizmama. Molim vas da izdvojite malo svog vremena i pregledate svoje snimke jer se možda baš kod vas krije informacija koja će pomoći da se ovo što prije završi - navodi se u objavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.