open-navfaktor-logo
search
Veliki troškovi
Mlada odlučila naplatiti gostima "ulaz" na vjenčanje kako bi vratila potrošeni novac
Nije tajna da se za vjenčanje potroši jako mnogo novca, ali ne mora biti ukoliko par kontrliše koliko će potrošiti na svoje vjenčanje i tako izbjegne velike troškove.
03.02.2020. u 22:54
get url
text

Parovi koji ne mogu priuštiti veliko vjenčanje često dugo štede novac za to ili odrede budžet kojeg se moraju pridržavati. Međutim, jedna mlada nije bila sretna s idejom štednje i htjela je sav svoj novac vratiti u što kraćem roku, prenosi Mirror.

Rodica ove mlade opisala je kako ona želi zaraditi na svom vjenčanju u objavi na Redditu. Napisala je: "Vjenčanje moje rodice je u nedjelju. Nismo baš najbolje, ali imamo odnos koji je u redu. Objavila je kako planira svakom gostu naplatiti ulaz na vjenčanje".

Svota o kojoj je riječ iznosi 50 dolara (oko 90 KM). Dodala je kako je mlada rekla da joj se novac može uplatiti preko interneta, a oni koji to naprave bit će VIP gosti jer neće morati čekati na ulazu dok ostali plaćaju. Rekla je kako je odlučila da neće doći na njeno vjenčanje jer ne može priuštiti takav trošak. Iako su joj roditelji ponudili da će platiti ulaz i za nju, ona odbija podržati ovu suludu stvar.

Njena objava brzo je skupila više od 2.000 komentara, a većinom su se ljudi slagali s njom i njenom odlukom.

Jedna korisnica napisala je: "Ovo je najapsurdnija stvar koju sam čula. Nije uobičajeno naplaćivati ljudima ulaz u vjenčanje. Ako nisu mogli priuštiti vjenčanje bez naplaćivanja, trebali su imati manje gostiju".

Drugi korisnik se našalio i rekao kako ga zanima hoće li gosti davati poklone te da bi htio vidjeti reakciju mlade kad shvati da nakon naplaćivanja ulaza neće dobiti skupe poklone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.