open-navfaktor-logo
search
"Piramida"
Muhamed Halilović pristao na kaznu od pet godina i dva mjeseca zatvora zbog rasturanja droge
Halilovićev branilac zatražio je od suda da mu se ukine pritvor kako bi mogao da se liječi jer ima zdravstvenih problema i potrebno mu je odvikavanje od narkotika
02.10.2019. u 16:06
get url
text

Muhamed Halilović (40) iz Banje Luke, optužen za trgovinu droge, u ponovljenom suđenju zaključio je sporazum o priznanju krivice i pristao na kaznu od pet godina i dva mjeseca zatvora.

Nakon što je sporazum prihvatio Okružni sud Banja Luka, postupak protiv njega je razdvojen u odnosu na optužene Zorana Šaviju (60) i Branka Milivojšu (56).

Advokat Čedo Dukić, Halilovićev branilac, zatražio je od suda da mu se ukine pritvor kako bi mogao da se liječi jer ima zdravstvenih problema i potrebno mu je odvikavanje od narkotika. Istu molbu sudu iznio je i sam Halilović.

Vrhovni sud RS-a je u augustu ove godine ukinuo presudu Okružnog suda u Banjoj Luci, a kojom su trojica optuženika, Halilović, Šavija i Milivojša, bili osuđeni na ukupno 17 godina i 10 mjeseci zatvora u predmetu "Piramida".

Prvostepenom presudom Šavija je osuđen na osam godina, Halilović na šest i po, dok je Milivojša osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine i četiri mjeseca zatvora.

U tadašnjoj presudi je navedeno da je spomenuta trojka zajedno sa više lica, prodavala drogu tokom 2017. godine i to heroin, kokain, marihuanu i ekstazi. Pali su u akciji MUP-a RS-a kodnog naziva "Piramida".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.