open-navfaktor-logo
search
Uhapšene dvije osobe
MUP BPK ostvario najveću zapljenu droge od svog uspostavljanja
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u dvije akcije proteklog vikenda zaplijenili su značajnu količinu narkotičkih sredstava, a uhapšene su dvije osobe.
11.09.2023. u 14:38
get url
text

Kako je kazao šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica,  policijski službenici radili su prema Planu pojačanih mjera i aktivnosti na suzbijanju, pronalsku i otkrivanju narkotičkih sredstava.

- Na osnovu dobijenih informacija, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije uz asistenciju policijskih službenika Jedinice za podršku, na osnovu usmene naredbe sudije Općinskog suda Goražde i saglasnosti tužioca Kantonalnog tužilaštva Goražde, jučer su izvršili pretrese jedne kuće sa pratećim objektima u goraždanskom naselju Hubjeri i jedne kuće sa pratećim objektima u ulici 22. maj, Grad Goražde. Tom prilikom pronađena je određena količina narkotičkih sredstava koja je privremeno oduzeta i bit će predmet vještačenja. Osobe kod kojih su pronađena narkotička sredstva su lišene slobode i nad njima je zavedena kriminalistička obrada - kazao je Kamenica.

O pronađenim narkotičkim sredstvima upoznat je dežurni kantonalni tužilac, koji je ova djela kvalifikovao kao krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Kamenica je naglasio da je ova zapljena narkotičkih sredstava do sada najveća od uspostavljanja Ministarstva za unutrašnje poslove i Uprave policije te je najavio da će više detalja biti prezentovano na sutrašnjoj pres – konferenciji u MUP-u BPK Goražde.

Prema ranijem saopćenju Uprave policije, tokom pretresa pronađena su narkotička sredstva odnosno materije koje asociraju na opojnu drogu amfetamin, heroin, kanabis te drobilica, tablete i vaga za precizno mjerenje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.