open-navfaktor-logo
search
Odluka suda
Naloženo obavezno liječenje: Ramo u neuračunljivom stanju pucao na policajca kod Doboja
Okružni sud Banja Luka utvrdio je da je Ramo H. u stanju neuračunljivosti u julu ove godine pokušao ubiti policajca u mjestu Ševarlije kod Doboja. Sud mu je izrekao mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog opasnosti da bi mogao izvršiti isto ili teže krivično djelo.
27.11.2023. u 12:02
get url
text

VEZANI TEKST - Dobojlija osumnjičen za pokušaj ubistva policajca, određen mu pritvor

- Okružni sud, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, objavio je rješenje kojim je utvrđeno da je R. H. u stanju neuračunljivosti učinio krivično djelo, a postoji opasnost da bi optuženi mogao izvršiti isto ili teže krivično djelo. Radi otklanjanja ove opasnosti izrečena je mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi – precizirano je iz suda.

Ova mjera bit će obustavljena kada sud utvrdi da je prestala potreba za liječenjem i čuvanjem u zdravstvenoj ustanovi, o čemu će se odlučivati svake godine.

Ramo H. se teretio da je 9. jula ove godine oko 2.30 sati, prilikom policijske intervencije ispalio metak iz lovačke puške u pravcu policajca Policijske uprave Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.