open-navfaktor-logo
search
Bihać
Našli mu 3,5 kile spida: Produžen pritvor i potvrđena optužnica protiv Amira Iftića
Općinski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Amira Iftića iz Bihaća i produžio mu pritvor za dva mjeseca zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge i nedozvoljenog držanja oružja, saopćili su danas iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.
02.10.2023. u 12:13
get url
text
Ilustracija
Ilustracija

- Podsjećamo, dana 31. augusta 2023. godine, tokom pretresa porodične kuće optuženog u Midžić mahali, te njegove vikendice u mjestu Račić na području Bihaća, pronađeno je 3,5 kilograma praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu spid, a što je vještačenjem i utvrđeno. Osim toga pronađeno je 18 komada puščane municije, 49 komada pištoljske municije kalibra 7,65 mm, mobitel marke "redmi", te 360 eura koji su privremeno izuzeti - navedeno je u saopćenju.

Iftić je potom uhapšen, ispitan, te je za njega predložen i određen jednomjesečni pritvor. 

- U saradnji sa Sektorom kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Kantonalno tužilaštvo je u toku istrage provelo potrebna vještačenja, saslušanje svjedoka te druge istražnje radnje, a imajući u vidu težinu krivičnog djela, značaj istog te ogroman stepen društvene opasnosti s obzirom na to da je kod optuženog pronađena velika količina izuzetno opasne droge. To je rezultiralo potvrđivanjem optužnice protiv Amira Iftića iz Bihaća i produženjem pritvora za dva mjeseca - istaknuto je u saopćenju Tužilaštva USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.