open-navfaktor-logo
search
Po raspisanoj potrazi
Nastavak akcije "Wolf": Na ulasku u BiH uhapšen državljanin Crne Gore, osumnjičen za organizirani kriminal
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, danas su muškarca R. V. iz Crne Gore, nakon kriminalističke obrade predali u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz MUP-a RS.
26.11.2023. u 17:29
get url
text

Njega su jučer kontrolirali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu, nakon čega je utvrđeno da je za njim raspisana potraga od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Protiv R. V. i drugih osoba je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, krijumčarenje i nedozvoljeno skladištenje robe, čijim izvršenjem su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 600.000 KM.

Navedene aktivnosti su realizovane 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Granične policije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja je nosila kodni naziv "Wolf" i bila je usmjerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja visokoakcize robe - cigareta.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.