open-navfaktor-logo
search
FUCZ
Nastavlja se potraga za nestalim mladićem u Stocu
Danas će se nastaviti potraga za mladićem koji je, prema svemu sudeći, u nedjelju navečer bio u automobilu, koji je upao u rijeku Bregavu kod Stoca.
16.02.2024. u 09:04
get url
text

U potrazi će učestvovati timovi Federalne uprave civilne zaštite (FUZC), DVD Stolac, Civilna policija Stolac, Civilna zaštita Stolac, dva tima Ronilačkog kluba Mostar i lokalno stanovništvo, saopćeno je iz FUCZ-a.

Tokom jučerašnje potrage za nestalom osobom odrađen je vizualni pregled korita rijeke Bregave. Uz pomoć dva raft čamca urađena je pretraga nepristupačnih lokacija u koritu rijeke te je izvršeno uklanjanje velikih naslaga oborenog drveća.

Uz pomoć bagera oborena stabla su izvučena na kopno s ciljem otklanjanja sumnje da se tijelo nalazi ispod oborenih stabala.

VEZANI TEKST - Nakon tragedije u Stocu: Sutra sahrana Filipu (19), za njegovim drugom još tragaju brojni spasioci i mještani

U poslijepodnevnim satima timovi su radili na pregledu naslaga ispod mostova na rijeci. Visok vodostaj, brzina rijeke, te nisko raslinje uz obalu otežavaju rad na potrazi.

U noći s nedjelje na ponedjeljak policiji je prijavljen nestanak dvojice mladića, dobi 18 i 20 godina. U utorak je iz rijeke Bregave izvučen automobil i tijelo jednog od nestalih mladića, 19-godišnjeg Filipa Stankovića iz Stoca, dok se za drugim, Markom Vukićem (20) koji je sa njim bio u vozilu, i dalje traga. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.