open-navfaktor-logo
search
Okupljaju se spasioci
Nastavlja se potraga za nestalim mladićima u Stocu
U ranim jutarnjim satima u Stocu su se počeli okupljati spasioci raznih službi i volonteri kako bi nastavili potragu za dvojicom nestalih mladića iz Stoca.
13.02.2024. u 08:26
get url
text

Pretpostavlja se da je njihovo vozilo završilo u rijeci Bregavi u noći sa nedjelje na ponedjeljak, gdje će i danas biti koncentrirana potraga, piše Bljesak.

Kemal Maksumić, dežurni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrdio je za Bljesak jučer kako postoje indicije da se na lokalitetu Pitića brijeg u Stocu nalazi vozilo jeep compas. Ronioci nisu jučer uspjeli zaroniti u Bregavu zbog nabujale rijeke i teških vremenskih uvjeta, te je potraga privremeno obustavljena u ponedjeljak u večernjim satima.

VEZANI TEKST - Nakon prijave nestanka dvojice mladića iz Stoca: Pronađeni tragovi slijetanja vozila u Bregavu, čekaju se ronioci

Stolačkoj policiji R. V. (47) je u ponedjeljak u 00.45 sati prijavila je da je njen sin M. V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F. S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F. S., zajedno, sa S. P., koji je policiji dao informacije da je S. P. dao svoje vozilo M. V. i F. S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tokom noći policija je obišla grad i njegovo područje, a tokom jučerašnjeg dana trajala je potraga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.