open-navfaktor-logo
search
Nađeno i nekoliko auta
Objavljena imena: Šestero uhapšenih zbog krađe skupocjenih vozila u BiH i zemljama EU-a
Šest osoba uhapšeno je danas u aktivnostima MUP-a RS-a usmjerenih na razbijanje organizovane kriminalne grupe za koju se sumnja da je krala skupocjena vozila u BiH.
20.10.2021. u 17:28
get url
text

Kako saznaju Nezavisne, uhapšeni su Želimir Knežević iz Banje Luke, Stefan Resanović iz Laktaša, Srđan Pržulj iz Milića, Vladimir Krsmanović i Miroslav Milinković iz Sokoca i Marko Trifković zvani Žižan iz Pala koji je ranije dovođeni u vezu sa auto-mafijom.

Policija je pronašla i nekoliko automobila za koje se sumnja da su ukradena.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS-a, navodeći inicijale uhapšenih, pod nadzorom Tužilaštva BiH uhapšeno je šest osumnjičenih koji se dovode u vezu sa kriminalnom strukturom koja je duži vremenski period na području Sarajeva, Doboja i Tuzle vršila krivična djela u vezi sa krađom vozila.

Terete se za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom teška krađa.

- Tokom dosadašnjih aktivnosti policijski službenici su na području Banje Luke, Doboja i Istočnog Sarajeva izvršili pretrese na 15 lokacija  i pronašli sedam vozila za koje se sumnja da su ukradena na području BiH i zemalja Evropske unije - navode iz MUP-a RS-a.

Ove aktivnosti realizuje Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a u saradnji sa policijskim upravama Banja Luka, Doboj, i Istočno Sarajevo te MUP-ovima Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona.

Žižan koji je danas uhapšen i lani je bio hapšen na Palama po raspisanoj potrazi, a u vezi istrage i mogućnosti njegovog dovođenja u vezu i sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 2018. godine, ali je on je uz kauciju pušten.

Trifković je bio jedan od optuženih u predmetu "Volan" kao član kriminalne grupe za krađe vozila zbog čega se bio našao pod lupom istražilaca jer su policajce, dok su pokušavali spriječiti krađu, ubili upravo kradljivci automobila.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.