open-navfaktor-logo
search
PU Prijedor
Od "domaćina" u Bosanskoj Dubici i Kozarcu oduzeto vojno naoružanje
Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica bit će dostavljeni izvještaji za naprijed navedena krivična djela
10.01.2020. u 11:42
get url
text

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor prilikom preduzimanja pojačanih aktivnosti povodom novogodišnjih i božićnih praznika u vremenskom periodu od 31.12.2019. do 08.01.2020. godine, zbog počinjenih krivičnih djela privremeno su oduzeli određenu količinu vojnog naoružanja čije držanje je građanima zabranjeno, kao i vatrenog oružja za ličnu bezbjednost.

Policijski službenici PS Bosanska Dubica, 31.12.2019. godine u Bosanskoj Dubici u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od G.J.  privremeno su oduzeli automatsku pušku M70 zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

U mjestu Kozarac zbog postojanja sumnje da je izvršio krivičnog djela tjelesna povreda dana 01.01.2020. godine od A.M. iz Prijedora privremeno su oduzeta dva pištolja.

Dana 03.01.2020. godine u Bosanskoj Dubici prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi R.Đ. iz Bosanske Dubice pronađena je i privremeno oduzeta puška M-48 i automatska puška M70 čime je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Policijski službenici PS Omarska dana 05.01.2020. godine, u Omarskoj, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta od D.V. iz Prijedora privremeno su oduzeli automatsku pušku kalašnjikov zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica bit će dostavljeni izvještaji za naprijed navedena krivična djela, saopćeno je iz PU Prijedor. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.