open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Zenica
Određen pritvor osumnjičenima za ubistvo žene u Topuzovom Polju
Indira Husejinović sumnjiči se za krivična djela ubistvo, izazivanje opće opasnosti, laka tjelesna povreda i nedozvoljeno držanje oružja, dok se Hajro Husejinović sumnjiči za ubistvo i izazivanje opće opasnosti
07.05.2019. u 11:50
get url
text

Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor Indiri Husejinović i njenom suprugu Hajri, zbog sumnje da se dovode u vezu sa ubistvom Medije Husejinović u Topuzovom Polju kod Visokog.

Ova informacija za Faktor potvrđena je u zeničkom Kantonalnom sudu. 

Indira Husejinović sumnjiči se za krivična djela ubistvo, izazivanje opće opasnosti, laka tjelesna povreda i nedozvoljeno držanje oružja, dok se Hajro Husejinović sumnjiči za ubistvo i izazivanje opće opasnosti.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak utjecajem na svjedoke i jer postoji bojazan da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto krivično djelo. Osim toga, sud je cijenio da puštanje na slobodi osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda sa porodicom oštećenih, kako je to u prijedlogu za određivanje pritvora navelo Tužilaštvo ZDK.

Tragedija se dogodila u subotu, kada je jedna žena ubijena, dok su tri osobe ranjene prilikom upotrebe vatrenog oružja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.