open-navfaktor-logo
search
Suspendovan
Oglasio se vozač autobusa koji je izbacio staricu iz vozila: Nije se radilo o karti
Povodom incidenta koji se desio prije dvije noći na stanici Vijećnica u Sarajevu, kada je vozač Centrotransa nakon kraće rasprave izbacio stariju ženu iz vozila, svoju stranu priče ispričao je i sam vozač.
06.12.2023. u 17:19
get url
text

- U ovaj autobus nećeš ući. Nema Boga da ćeš se voziti. Starija žena me je koštala 170 KM - govorio je vozač u objavljenom snimku.

Nakon objave videosnimka se oglasio i Centrotrans. Oni su saopćili da ih je stid postupka njihovog vozača, te da će on dobiti otkaz.

O cijelom nemilom događaju oglasio se i Abaz Radoš, vozač autobusa. Kako kaže sve je isplalo bezveze te da mu je žao što je ostao bez posla.

- Kao prvo, nesporazum nije nastao zbog karte. Znači nije se radilo ni o kakvoj karti. Ta gospođa dotična meni dolazi u autobus malo duže od šest mjeseci i pravi probleme. Svaki drugi, treći dan. Stalno problemi. Prvi incident mi je bilo kad mi je razbila telefon u Hrasnici na okretalištu. Nije htjela da izađe iz autobusa, a ja sam imao pauzu – izjavio je Abaz Radoš.

Kako tvrdi Radoš, gospođa je znala doći "namjerno u kesama donese smeće te raspe po autobusu".

- Žena je jednostavno kao da je bila pretplaćena na moj autobus. Ja znam da nisam to trebao uraditi ali svaki čovjek pukne u jednom momentu, odu živci. Ali želim da kažem ovima što pišu, da nije bila riječ o karti. Nije njoj niko tražio kartu i nije bila sporna karta. Ta žena godinama pravi probleme. Znala je napadati putnike, pljuvati, razbacivat smeće. Nema šta nije radila. I ono na snimku kako izgleda, ono baš i nije tako.

VEZANI TEKST - Centrotrans o izbacivanju starice iz vozila: Vozač suspendiran, protiv njega je pokrenut postupak

Nisam je trebao onako baš fizički uhvatiti. Ja sam nju samo spustio iz autobusa i ona se sama bacila tamo prema narodu i počela je da vrišti. Jer kada ti nekoga baciš, on se sav polomi. Ja nju faktički nisam bacio, ja sam je samo spustio. Krivo mi je što sam to uradio, ali šta ću ja sad. Bože moj. Morat ću tražiti novi posao zbog toga a nije to toliko…

Dobio sam otkaz zbog pritiska naroda što piše te poruke, onda je i Ministarstvo izvršilo pritisak. Sad sam suspendovan odnosno dobio sam otkaz samo što nije još tu. Nije dolazila ni policija, nisam dobio prekršaj i ne bježim od odgovornosti. Ja sam to uradio ali nije trebalo da to uradim. Šta ćeš Bože moj. Čovjek pukne – izjavio je Radoš za portal Crna hronika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.