open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud Tuzla
Okrutno ubistvo bračnog para u Teočaku: Haris Haračić osuđen na 30 godina zatvora
Kantonalni sud Tuzla je po optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona donio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Harisu Haračiću (25) iz Teočaka jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina zbog ubistva i pokušaja ubistva počinjenih na okrutan način krajem decembra 2020. godine u Teočaku, saopćeno je iz Tužilaštva TK.
17.07.2023. u 10:54
get url
text

Podsjećamo, Haračić je optužen da je 23. decembra 2020. godine na okrutan način ubio Hajriju Džuzdanović te pokušao ubiti i njenog supruga Muju. U optužnici se navodi da je Haračić spomenutog dana oko 23 sata provalio u porodičnu kuću starijeg bračnog para u Teočaku, razbacao stvari u podrumu i kući te supružnicima, koje je zatekao na spavanju, na okrutan način nanio veći broj ubodnih rana oštrim predmetom, kao i brojne povrede udarcima rukama po glavi, licu i cijelom tijelu.

Od posljedica povređivanja sedamedesettrogodišnja Hajrija je preminula u UKC-u Tuzla nekoliko sati nakon događaja, dok je njen suprug, sedamdesetsedmogodišnji Mujo Džuzdanović, tada teško povrijeđen, a dvije sedmice nakon toga je također preminuo.

Haračiću je sud nakon objave presude, na prijedlog Tužilaštva, produžio mjeru pritvora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.