open-navfaktor-logo
search
Poginuli kod Žepča
Općina proglasila Dan žalosti: U Hadžićima sutra dženaza tragično stradalom profesoru i učeniku
Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je srijedu, 17. maj (sutra), Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije direktora Srednjoškolskog centra Hadžići Selvera Ejubovića i učenika ove škole Amora Kuldije.
16.05.2023. u 15:21
get url
text

Oni su poginuli jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča. U nesreći je i teško povrijeđen profesor ove škole Admir Bašić.

Obojici stradalih dženaza će biti klanjana sutra.

Dženaza Selveru Ejuboviću bit će obavljena poslije ikindije namaza ispred džamije u Kahrimanima – Pazarić, a ukop će biti na mezarju u Gornjem Zoviku.

Dženaza Amoru Kuldiji klanjat će se u 14 sati ispred džamije Resnik, a ukop će biti na mezarju Sejdanovići.

Na Dan žalosti bit će spuštene zastave na pola koplja na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina.

Na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, saopćeno je iz ove lokalne zajednice.

VEZANI TEKST - Hadžići oplakuju smrt dvojice sugrađana, za povrijeđenog nastavnika hitan apel za doniranje krvi

Selver Ejubović rođen je 1960. godine, završio je Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Bio je dugogodišnji uposlenik sarajevskog Energoinvesta, te TRZ Hadžići, a od 2016. godine obnašao je funkciju direktora Srednjoškolskog centra Hadžići. Iza njega je ostala supruga i dvoje djece. Među kolegama i učenicima važio je za iskusnog prosvjetnog radnika i velikog prijatelja.

Amor Kuldija rođen je 2003. godine, bio je učenik Srednjoškolskog centra Hadžići i upravo je završavao svoje srednjoškolsko obrazovanje. Uskoro je trebao maturirati. Imao je svoje planove koje nažalost nije dočekao realizovati.

Svi uposlenici i učenici škole, te građani Hadžića duboko su potreseni viješću o iznenadnoj pogibiji sugrađanina te se sa žaljenjem i tugom opraštaju od njih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.