open-navfaktor-logo
search
Uhapšen po potjernici
Osumnjičeni u okviru Sky predmeta Milivoj Todorović iz Njemačke izručen Tužilaštvu BiH
Policijski službenici Sudske policije Bosne i Hercegovine, u koordinaciji sa postupajućim tužiocem, na aerodromu Sarajevo preuzeli su osumnjičenog Milivoja Todorovića (1975.), rođenog u Bijeljini, kojeg su pravosudne i policijske institucije SR Njemačke izručile pravosuđu Bosne i Hercegovine.
09.06.2023. u 14:37
get url
text

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija, a nakon međunarodne potrage, na temelju potjernice u novembru prošle godine, uhapšen je u Frankfurtu.

Prema prikupljenim dokazima, taj osumnjičeni je korisnik kripte Sky aplikacije, a boravio je u više zemalja Evrope, kao i na području Južne Amerike. On se sumnjiči da je pripadnik organizirane kriminalne grupe, u okviru koje je bio zadužen za pripremu i nabavu opojne droge kokain, koja je sa područja Južne Amerike transportovana na područje evropskih zemalja, te nakon toga krijumčarena prema zemljama zapadnog Balkana.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Tužilaštva BiH pokrenut će aktivnosti za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog.

Tužilaštvo BiH je izrazilo zahvalnost za saradnju policijskim službenicima Granične policije BiH, Sudske policije BiH kao i partnerskim institucijama Njemačke, na pomoći i saradnji u realiziranim aktivnostima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.