open-navfaktor-logo
search
Zločin kod Gacka
Osumnjičeni za ubistvo i silovanje žene nestale prije devet godina pušteni da se brane sa slobode
Dvojica osumnjičenih za krivična djela teško ubistvo i silovanje žene S. A. (1976), a koji su uhapšeni jučer u okviru akcije "Kula", pušteni su da se brane sa slobode, saznaje Faktor.
21.07.2023. u 13:54
get url
text

VEZANI TEKST - Ovo su detalji stravičnog zločina od prije devet godina kod Gacka koji je MUP RS-a sada rasvijetlio, uhapšeni otac i sin

Kao što smo ranije objavili, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a i Policijske uprave Trebinje su jučer realizovali akciju "Kula", usmjerenu na rasvjetljavanje smrti žene, čije je tijelo pronađeno 2017. godine u selu Obješenik kod Gacka.

Osumnjičeni su D. Z. i S. Z., a kako saznajemo, radi se o ocu i sinu.

Nestanak žene je prijavljen još 2014. godine, a njeno tijelo je nađeno tek tri godine kasnije u napuštenoj kući. Pronašao ju je vlasnik objekta, koji živi u Beogradu.

Međutim, bilo je u toliko lošem stanju da se nije mogao precizno utvrditi uzrok smrti niti je patolog mogao da precizira ima li elemenata krivičnog djela.

Žrtva i osumnjičeni su bili u vrlo komplikovanim odnosima, a navodno je, kako se sumnja, ona živjela sa sinom, dok se uporedo viđala i sa ocem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.