open-navfaktor-logo
search
Na zadržavanju
"Pali" sa više od kilograma spida: Uhapšeni u akciji Kasper II predati Tužilaštvu KS
Sarajevska policija predala je danas u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Tarika Panjetu (1991) i Sadama Jusufbegovića (1991), koji su uhapšeni u akciji Kasper II, koju su po nalogu Tužilaštva KS jučer proveli pripadnici MUP-a KS.
21.04.2021. u 15:59
get url
text

Kako su, uz navođenje inicijala osumnjičenih, saopćili iz MUP-a KS, Panjeta i Jusufbegović terete se za neovlašteno proizvodnju i promet opojnih droga, a Panjeta dodatno i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije.

Hapšenju je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva KS i MUP-a KS, tokom koje su provođene i posebne istražne radnje.

- Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje, a nakon što budu ispitani, bit će odlučeno o daljim mjerama - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Kako je ranije saopćio MUP KS, hapšenje su jučer oko podne izveli pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe narkotika.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Sarajevo i pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, isttražitelji MUP-a KS su pretresli stan u ulici Kulovića i poslovnog prostora u ulici Šenoina u općini Centar, te pronašli i oduzeli tri pištolja i pripadajuću municiju, više od kilograma spida, 53 tablete ectasyja, oko pet grama kokaina, manju količinu marihuane, digitalnu vagu sa tragovima narkotika, te mobilni telefon.

Isti dan, na području mjesta Raštelica u općini Hadžići, pretresena je i kuća koju koristi Jusufbegović, a gdje je pronađena određena količina spida i marihuane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.