open-navfaktor-logo
search
Smjene DNS-ovaca
Pavić: Za Dodika su to mangupi, a za mene korektni ljudi
Predsjednik DNS-a Marko Pavić poručio je danas nakon sjednice Predsjedništva ove stranke da nisu zadovoljni smjenom njihovih kadrova, a koje su urađene po nalogu lidera SNSD-a Milorada Dodika
18.10.2018. u 15:39
get url
text

On je podvukao da su smjene obavljene mimo znanja rukovodstva ove stranke, a nije se složio ni sa Dodikovom ocjenom da su Pavića okružili "mangupi", koji su radili na izborima protiv zajedničkih koalicionih kandidata. To je bio povod Dodiku za "sječu" nekih direktora.

- Dodik je rekao da ima mangupa za njega, ali za mene nema. U DNS-u su korektni ljudi, koji su iznijeli kampanju i ostvarili dobre rezultate. Podaci sa kojima raspolažem ja i Dodik nisu baš identitični. Teško ću se odreći bilo kojeg čovjeka – kazao je Pavić dodavši da je DNS savjesno uradio koalicioni dio posla i da su se ponašali "strogo po koalicionom dogovoru".

- Nije nam jasno ko je tražio smjene i provodio ih. Nakon razgovora sa predsjednikom SNSD-a zajednički smo dogovorili određene procedure. Prije svega DNS izražava nezadovoljstvo načinom smjene naših kadrova. S tim se ne možemo složiti. Dodik je prihvatio da nema više nikakvih smjena bez dogovora predsjednika stranaka ili stranačkih organa – rekao je danas Pavić.

On je poručio i da njihove kadrove ne treba niko smjenjivati, a ako dobiju dokaze da je to potrebno, sami će to uraditi.

Ocijenio je i da bi dalje smjene mogle poremetiti koalicione odnose, ali vjeruje da do toga neće doći, jer ova koalicija postoji 20 godina.

- Ne mogu razmišljati na taj način da dogovor neće biti ispoštovan – poručio je Pavić.

Rekao je da sa Dodikom nije razgovarao o formiranju buduće vlasti, ali i ne odustaje od toga da DNS ima premijera RS-a.

- Još u kampanji smo govorili kako je naša želja da DNS da predsjednika Vlade. Nema razloga da odustanemo od toga i sa tim stavom ulazimo u dalje pregovore – dodao je.

Pavić je naglasio i da u DNS-u nema podjela te da je danas izraženo puno jedinstvo.

Tvrdi i da nisu tačni navodi o njegovoj navodnoj ostavci na mjesto predsjednika DNS-a.

On je govorio i o prodaji Ljubije, rekavši da ni tu DNS neće promijeniti stav, ali da sada nisu u mogućnosti da utječu na odluku Vlade RS-a da se ovo preduzeće skine sa liste starteških preduzeća i proda. DNS-ovi ministri nisu glasali za to.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.