open-navfaktor-logo
search
Uhvatili ga mještani
Pedofil iz Srbije osumnjičen za napastvovanje djevojčice kod Žepča: Preko Facebooka je namamio na sastanak
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog , uputilo je danas prijedlog Tužilaštvuu ZDK za određivanje jednomjesečnog pritvora S. S., zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj s djetetom u vezi sa krivičnim djelom silovanje, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.
09.03.2021. u 22:30
get url
text

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je 7. marta, oko 10 sati na lokalitetu Vidovine, u mjestu Golubinja, na području općine Žepče, upotrebom sile, svjesno zadovoljio svoj spolni nagon i izvršio spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju nad malodobnim djetetom - navodi se u saopćenju.

Iz Tužilaštva dodaju da je tužilac pritvor predložio jer postoji okolnost koja ukazuje na opasnost od bjekstva, jer postoji osnovan strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Radi se, inače, o državljaninu Srbije, kojeg su prekjučer uhvatili mještani Begovog Hana i zadržali ga do dolaska policije.

On je, navodno, djevojčicu na susret namamio preko igrice na društvenoj mreži Facebook.

U Begov Han je iz Srbije doošao autobusom, gdje ga je sačekala djevojčica.

Radnici  lokalnog autootpada na nadzornim kamerama su ga vidjeli kako grli i ljubi dijete, a potom su alarmirali roditelje djevojčice i druge mještane koji su ga uhvatili u šumi.

U trenutku kad je uhvaćen u ruci je nosio crveni karanfil.

Njegova žrtva, prema nezvaničnim informacijama, ima 14 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.