open-navfaktor-logo
search
Iračka aviokompanija
Pilot tražio od putnika novac za gorivo: Kad skupite 3.000 dolara, polijećemo
Putnici su burno reagirali i odbili zahtjev pilota, a račun od 3.000 dolara, na kraju su platili službenici iračke ambasade
31.07.2019. u 14:52
get url
text

- Poštovani putnici, sakupite pare za gorivo i polijećemo. Tako je pilot iračke aviokompanije objasnio putnicima kašnjenje pri polijetanju sa aerodroma u Tunisu.

Putnici su burno reagirali i odbili zahtjev pilota, a račun od 3.000 dolara, na kraju su platili službenici iračke ambasade, objavila je B92

Molba pilota iračke aviokompanije Iraqi Airways da putnici skupe 3.000 dolara za gorivo kako bi mogli da polete ka Bagdadu izazvao je burne reakcije i kontroverze pošto vlasnik te kompanije tvrdi da je čitava priča lažna, te da je avion iz Tunisa poletio bez problema.

Putnici se, međutim, ne slažu sa zvaničnom verzijom događaja, tvrdeći da im je pilot prišao u čekaonici aerodroma i tražio 3.000 dolara kako bi "odrobio" avion i poletio ka Bagdadu.

Takav zahtjev pilota izazvao je pravu paniku među putnicima, a čitava situacija okončana je pošto je račun za gorivo platila iračka ambasada.

-Bilo je nekih tehničkih i logističkih problema koji su prouzrokovali kašnjenje - saopćila je iračka aviokompanija

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.