open-navfaktor-logo
search
Uhapšene dvije osobe
Policajci MUP-a ZDK nakon potjere u Kaknju zaustavili i oduzeli vozilo ukradeno u Sarajevu
Policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) jučer su nakon potjere zaustavili i oduzeli automobil koji je ukraden u Kantonu Sarajevo.
08.03.2024. u 14:28
get url
text

Kako su saopćili iz MUP-a ZDK, policajci su jučer u 14.45 sati, u mjestu Radakovo, Grad Zenica, na magistralnom putu M-17 pokušali zaustaviti "toyotu", registarskih oznaka J39-M-272, na što se vozač oglušio, te nastavio kretanje prema autoputu A-1. Odmah nakon toga policajci su se dali u potjeru za vozilom, koje se u mjestu Brce uključilo na autoput A-1 prema Sarajevu.

Vozilo su policajci sustigli u mjestu Bajrak, općina Kakanj, a potom i zaustavili bez pričinjenih oštećenja na službenom policijskom vozilu, kao niti vozilu "toyota" i bez ugrožavanja drugih učesnika u saobraćaju, navode iz MUP-a ZDK.

- Utvrđeno je da se na mjestu vozača u "toyoti" nalazi E. H, rođen 1983. godine, a na mjestu suvozača A. K, rođen 1985. godine, oba iz Sarajeva, koji su od policijskih službenika stavljeni pod kontrolu, nakon čega je obaviještena policijska stanica Kakanj radi preduzimanja daljih mjera i radnji.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske stanice Kakanj, te su istražitelji obavili uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK. Oduzeto vozilo je prevezeno i deponovano na parking prostor Policijske stanice Kakanj.

Provjerama u evidencijama potraga je utvrđeno da je to vozilo otuđeno 23.02.2024. godine na području Sarajeva, te da je vlasnik F. K. iz Sarajeva. 

- Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa navedene osobe su jučer u 16 sati uhapšene i privedene u službene prostorije Policijske stanice Kakanj gdje su i zadržani do 19 sati, kada su predati u nadležnost policijskih službenika Policijske uprave Centar, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - saopćio je MUP ZDK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.