open-navfaktor-logo
search
Akcija Meta II
Policija pretresa deset lokacija u Zenici i Istočnom Sarajevu, na meti dileri droge
Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije "Meta II", u ranim jutarnjim satima, policijski timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) te MUP-a RS-a započeli su istovremene pretrese na devet lokacija u Zenici, te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.
07.03.2024. u 08:17
get url
text

Aktivnosti u okviru akcije "Meta II" se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS-a.

- Pretresi objekata i osoba na navedenim lokacijama se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenja osoba koje su meta akcije, a koje se sumnjiče za izvršenje više krivičnopravnih radnji u okviru krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu.

O rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije Meta II, blagovremeno ćemo Vas obavijestiti tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti, saopćeno je jutros iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.