open-navfaktor-logo
search
Motiv koristoljublje
Policija u Zenici uhapsila maloljetnu osobu zbog ubistva žene
Službenici kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uhapsili su maloljetnu osobu inicijala K. S. iz Zenice, zbog ubistva ženske osobe B. A.
26.03.2022. u 17:30
get url
text

Policijska stanica Centar u Zenici 19. marta obaviještena je da je u ulici Poglavnica, u porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo ženske osobe B. A. rođene 1966. godine iz Zenice.

Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt lica nastupila nasilnim putem, usljed iskrvavljenja uzrokovanog povredom na vratu, nakon čega su poduzimane intenzivne aktivnosti službenika Sektora kriminalističke policije, u skladu sa nalozima i uputama dežurnog kantonalnog tužioca koji je sve vrijeme direktno nadzirao i usmjeravao radnje koje su poduzimane na utvrđivanju okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, pronađena je i lišena slobode maloljetna osoba K. S. iz Zenice koja se sumnjiči da je izvršila navedeno krivično djelo.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, K. S. će biti predat na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "ubistvo" iz člana 166. stav 2 Krivičnog zakona Federacije BiH.

Kako je utvrđeno sprovedenom istragom, motiv ovog ubistva je bilo koristoljublje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.