open-navfaktor-logo
search
Vlada usvojila izvještaj
Poljoprivredi u FBiH prošle godine dodijeljeno 149,1 milion KM državne pomoći
Ukupna dodijeljena državna pomoć u 2022. godini, uključujući i pomoć dodijeljenu u oblasti poljoprivrede, iznosi 258,3 miliona KM, navedeno je u izvještaju Federalnog ministarstva finansija o dodijeljenoj državnoj pomoći u Federaciji BiH za 2022. godinu.
21.06.2023. u 15:52
get url
text

- Učеšćе držаvnе pomoći u brutо dоmаćеm prоizvоdu Federacije BiH iznоsi 0,99 posto. Dodijeljena državna pomoć bez poljoprivrede iznosi 109,1 milion KM. Državna pomoć u sеktоru pоlјоprivrеdе dodijeljena je u ukupnom iznоsu od 149,1 milion KM što čini učešće ove držаvnе pomoći u ukupnо dоdiјеlјеnој držаvnој pomoći od 57,73 posto - saopćeno je iz Vlade FBiH koja je danas usvojila ovaj izvještaj o dodijeljenoj državnoj pomoći.

Navedeno je da je "državna pomoć male vrijednosti dodijeljena u iznosu od 67,6 miliona KM, što iznosi 26,19 posto od ukupne državne pomoći".

- Državna pomoć za usluge od općeg ekonomskog interesa dodijeljena je u iznosu 41 milion KM. Federalno ministarstvo finansija zaduženo je da ovaj izvještaj dostavi Vijeću za državnu pomoć BiH, a radi sačinjavanja Godišnjeg izvještaja o dodijeljenoj državnoj pomoći u BiH koji se dostavlja Vijeću ministara BiH - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.