open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Potvrđena optužnica protiv inspektorice koja je uhapšena s označenih 1.000 KM mita
Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je, a Općinski sud u Sarajevu potvrdio optužnicu protiv Ajle Čeljo, inspektorice rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.
14.07.2023. u 10:48
get url
text

Potvrđenom optužnicom ona se tereti da je od 27. januara 2022. do 10. januara 2023. godine, nakon obavljenog inspekcijskog nadzora, zahtijevala i uzela novac od vlasnika jedne privatne medicinsko-biohemijske laboratorije u Sarajevu, kako mu ne bi izdala prekršajni nalog sa novčanom kaznom.

Kako se navodi u optužnici, nakon što je vlasnik laboratorije prijavio da mu inspektorica traži novac, Tužilaštvo Kantona sarajevo je provelo posebne istražne radnje, te je prilikom simuliranog davanja potkupnine i primanja označenih novčanica u iznosu od 1.000 KM koje je optužena tražila, uhapšena.

- Postupajući tužilac je za glavni pretres predložio sudu saslušanje šest svjedoka, vještaka za operativno-tehnički nadzor i infomatičku podršku te izvođenje više od 60 materijalnih dokaza.

Također, postupajući tužilac je u optužnici predložio sudu da se optuženoj nakon prasvnožanosti presude na pet godina zabrani rad u svim inspekcijskim upravama i agencijama za provođenje zakona u Federaciji BiH - saopćilo je Tužilaštvo KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.